Encyklopedie zvířat Fotogalerie Parky a rezervace Save African Animals O webu Česky Česky English English Kontakt

WildAfrica.cz > Parky a rezervace > Selous Game Reserve

Fotogalerie

Selous Game Reserve
Selous Game Reserve

Selous Game Reserve

O Selous Game Reserve
rozloha:55000km²
největší africká rezervace zvěře

Selous Game Reserve je největší africkou přírodní rezervací. Jeho rozloha je 55000km². Pro srovnání Česká republika má 79000km². Selous GR leží v jihozápadní Tanzánii. Bohužel největší část parku není turistům přístupná a je využívána bohatými lvci, k lovu trofejí. Krajina v rezervaci je většinou rovinatá s množstvím vodních toků. Ve východní části rezervace, která není přístupná jsou spíše stromové savany. V západní části je většinou písčitá půda s miombovými lesy.

Fauna a flóra

V Selous Game Reserve jsou obrovské počty zvířat obzvlášť díky rozloze parku. Například počet slonů migrujících mezi Selous GR a Niassa GR v Mozambiku je odhadován na 65000kusů . Smečky psů hyenových mají tvořit až 1/3 světové populace. V parku je také spousta lvů, hyen, levhartů a k vidění jsou i gepardi. Z velkých savců tvoří velké procento zvířat zebry, žirafy, buvoli a spousta dalších.

Období

období sucha
cerven-listopad/prosinec(nejlepší pro sledování zvířat)

období dešťů
krátké:listpad/prosinec
dlouhé:leden-duben/květen(nejlepší pro sledování ptáků)

Cesty a doprava

Cesty jsou sjízdné autem s pohonem 4kol. Doprava je možná letecky a nebo vlakem. Autem je cesta problematičtější hlavně v poslední části, díky špatným cestám.

Safari tipy

Je možné pěší safari s ozbrojeným doprovodem. Také je možné pozorování zvířat z loďky.

Otevřeno

Ubytování

Ubytování je možné v kempech a nebo v drahých Safari Lodges.

Rezervace

Do Afriky s CK Livingstone

« zpět na přehled parků a rezervací

NAVRCHOLU.cz

© Copyrighted by WildAfrica.cz WildAfricaSafari.cz SerengetiNesmiZemrit.cz StopTrophyHunting.eu Design & system by LTweb